Select Page

Implementatie Consultant (junior/medior)

Implementatie Consultant (junior/medior)

Utrecht- 40 uur – vast

Ben jij een junior of medior Implementatie Consultant en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zoek jij een nieuwe job waarbij je met klanten in uiteenlopende sectoren mee kunt denken over hun bedrijfsprocessen en de oplossing kunt bieden voor de planning? Lees snel verder!

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, een expert in resourceplanning, zijn wij op zoek naar junior en medior Implementatie Consultants. Als Implementatie Consultant begeleid je de klanten van onze opdrachtgever bij de implementatie en inrichting van planningssoftware. Je bent gesprekspartner, denkt mee en vertaalt de klantbehoeften op tactisch en operationeel niveau naar een optimale inrichting. Denk hierbij aan functionele controles en berekeningen, maar ook aan een gezonde roosterplanning.

Als Implementatie Consultant ben je onderdeel van een hecht team. Je werkt zowel zelfstandig als nauw samen met diverse specialisten. Dit doe je op locatie bij de klant, vanuit kantoor en vanuit huis.

Werkzaamheden

 • Je voert intake- en analysegesprekken met klanten;
 • Je denkt mee over planprocessen op tactisch en operationeel niveau;
 • Je vertaalt informatiebehoeften naar de planningssoftware en adviseert hierin;
 • Je richt de planningssoftware in naar de wensen van de klant en volgens de geldende wet- en regelgeving;
 • Je traint gebruikers ‘on the job’;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de juiste documentatie zoals intake- en bezoekverslagen, technische en functionele gebruikersdocumentatie;
 • Tot slot ben jij het aanspreekpunt voor de klant tijdens de gehele implementatie.

Functie eisen

 • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting IT;
 • 1 tot 4 jaar werkervaring met planning en/of planprocessen;
 • Ervaring met implementaties;
 • Je beschikt over een projectmatige werkwijze en legt secuur de juiste documentatie vast;
 • Je bent analytisch en denkt in processen;
 • Je krijgt energie van het onderhouden van contacten met zowel klanten als collega’s.

Organisatie

Onze opdrachtgever houdt zich dagelijks bezig met het helpen van verschillende klanten om het maximale uit hun resourceplanning te halen. Dat doen ze door met de klanten mee te denken over hun bedrijfsprocessen en doelstellingen. Ook adviseren zij over hoe resourceplanning daarbij slim in te zetten. Hiervoor ontwikkelen en implementeren ze softwareoplossingen. De verschillende klanten bevinden zich in uiteenlopende sectoren, zoals Leisure en zorg.

De organisatie bestaat uit ruim 40 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland en België. De afdeling Operations is verantwoordelijk voor de optimale inrichting van en ondersteuning van verschillende klanten bij het gebruik van planningssoftware. Deze is generiek en vrij in te richten. Daardoor kunnen ze met de juiste modules en instellingen hun producten breed inzetten.

Je ontvangt een marktconform salaris, leaseauto, laptop en telefoon. Daarnaast zijn er volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden, flexibele werktijden en ontvang je een goede pensioensregeling. Er heerst een open en informele werksfeer, waar eigen inbreng en initiatief wordt gewaardeerd. Met aandacht voor successen en een goede werk/privébalans, staan zij met twee benen in de snel veranderende wereld van digitalisering en procesoptimalisering.

Ben jij als junior of medior Implementatie Consultant op zoek naar een nieuwe omgeving waarbij je nog volop kunt doorgroeien? Zie jij het nut van een goede planning en wil jij verantwoordelijk zijn voor een succesvolle implementatie bij de klant? Dan komen wij graag met je in contact.

Wij zijn specialist in alle rollen die belangrijk zijn bij een succesvolle operationele organisatie, voor, tijdens en na een digitale transformatie.

FutureXL

0172 – 636 846
info@futurexl.nl