Select Page

Customer Support Specialist

Customer Support Specialist

Gelderland- 40 uur – vast

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Customer Support Specialist op het gebied van softwareontwikkeling en applicatieoplossingen. Weet jij als geen ander het contact met verschillende klanten aan te gaan, te onderhouden en aan de klantverwachtingen te voldoen? Lees dan snel verder!

 

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een expert in software- en applicatieoplossingen, in de omgeving van Amersfoort zijn wij op zoek naar een Customer Support Specialist. Als Customer Support Specialist krijg je dagelijks te maken met vragen en uitdagingen uiteenlopend van gebruik (functioneel) tot techniek. Dit maakt de supportafdeling complex en divers. Je zorgt voor goede service met je team, waarin de klant centraal staat. Je werkt hierbij intensief samen met productmanagers, developers en consultants.

Functie eisen

  • HBO werk-/denkniveau, een afgeronde opleiding richting IT is een pré; 
  • Werkervaring en een achtergrond binnen IT;
  • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie; 
  • Je weet bedrijfsprocessen goed te doorgronden; 
  • Je bent klantgericht en denkt in oplossingen; 
  • Je werkt op gestructureerde wijze en bent communicatief zeer vaardig op verschillende niveaus.

Organisatie

Deze organisatie heeft een platform ontwikkelt dat zichzelf aanpast naar de informatiebehoefte van de klant. Een innovatief platform wat altijd 100% op maat blijft zonder dat hier een programmeur of andere techneut aan te pas komt.

Onze opdrachtgever kenmerkt zich door een informele sfeer, maar professionele sfeer. De organisatie onderhoudt korte communicatielijnen en is sterk klantgericht. Dit resulteert in een omgeving waar hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit, flexibiliteit en motivatie van medewerkers en waar veel doorgroeimogelijkheden lijn.

In deze rol krijg je de kans om bij te dragen aan de ambitieuze groeidoelstelling van deze organisatie. Je komt te werken in een hecht team waarbij je volop de ruimte krijgt om jouw ambities waar te maken. Je ontvangt een marktconform salaris wat past bij jouw kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, voor zowel nu als later.

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarbij je als Customer Support Specialist kunt bijdragen aan innovatieve klantoplossingen? Ben jij op zoek naar een omgeving waar skills, initiatief en motivatie bepalend zijn voor jouw eigen groei binnen deze organisatie? Dan komen wij graag met je in contact.

Wij zijn specialist in alle rollen die belangrijk zijn bij een succesvolle operationele organisatie, voor, tijdens en na een digitale transformatie.

FutureXL

0172 – 636 846
info@futurexl.nl