Select Page

Business Informatie Analist

Business Informatie Analist

Zuid-Holland – 32/40 uur – vast

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Business Informatie Analist? Weet jij de vertaalslag te maken tussen de business en IT? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever in Zuid-Holland zijn wij op zoek naar een Business Informatie Analist met een flinke dosis senioriteit. Als Business Informatie Analist word je bij diverse klanten en opdrachten verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de wensen en eisen vanuit de klant en weet jij deze vervolgens te vertalen naar bruikbare oplossingen met een belangrijke IT-component.

Je beschrijft en analyseert bedrijfsprocessen en ontwikkelt voorstellen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je maakt informatieanalyses en stelt functionele ontwerpen op en houdt rekening met de randvoorwaarden en technische specificaties. Je hebt grondige kennis van informatieanalyse-trajecten, van het opstellen van IA-rapporten tot het uitwerken van requirements.

Specifiek zoeken wij een Business Informatie Analist die in oplossingen denkt, die meedenkt met de klant en in staat is de behoeftes van de business te vertalen naar werkende oplossingen.

Werkzaamheden

Je houdt je bezig met het opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en business cases. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Je ontwerpt specificaties waarmee functionaliteiten gebouwd kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd. Vaak draag je ook de operationele verantwoordelijkheid voor de realisatie van de oplossingen. 

Bij klanten die Agile werken kan je acteren als Product Owner en ben je in staat de verschillende belangen van alle partijen in kaart te brengen en hierin de juiste richting te kiezen.

In de verschillende opdrachten werk je vaak samen met verschillende professionals zoals architecten, ontwikkelaars, testers en projectmanagers. In deze uitdagende omgeving floreer je met hoogwaardige analyses en voorstellen, die ook qua data-architectuur goed in elkaar zitten. Je hebt grote affiniteit met data en houdt de ontwikkelingen op dit gebied goed bij. Tevens beschik je over een bovenmatige interesse in AI.

Functie eisen

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur richting informatica of bedrijfskundige informatica;
  • Meerdere jaren werkervaring als analist;
  • Ruime ervaring in (inhoudelijk) complexe omgevingen;
  • Ervaring met het gebruik van casetools op gebied van informatieanalyse;
  • Ervaring met UML, Use Cases, User Stories en Story maps;
  • Ruime ervaring met de Agile methodiek;
  • Ervaring binnen de detachering;
  • Een certificering in IREB, BPMN of vergelijkbaar is een plus

Organisatie

Onze opdrachtgever betreft een organisatie met een goede vaste klantenkring in overheid, health, logistiek, fintech, handel en industrie. Hoewel klanten over heel Nederland te vinden zijn, is het hoofdkantoor in de regio Den Haag gevestigd. De organisatie omvat in totaal zo’n 80 medewerkers, maar de teams werken heel specifiek samen in kleinere bedrijfsonderdelen. Er is veel persoonlijke binding. De ontwikkeling van het team en jou als professional is een belangrijk speerpunt.

Deze organisatie zoekt ondernemende professionals die de ambities verder willen helpen vormgeven en uitbouwen. Je ontvangt een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. mooie bonusmogelijkheden, een auto of mobiliteitsbudget, pensioenbijdrage en vele opleidingsmogelijkheden. Kortom een uitdagende positie binnen een ambitieuze en snelgroeiende organisatie met positieve vibe. Je krijgt de ruimte om je ambities te realiseren en je volop te ontwikkelen in een prettige en open werkomgeving. Daarnaast kun je ook participeren in verschillende interne projecten.

Ben jij op zoek naar een nieuwe omgeving waarbij je direct inzetbaar bent en waar je jouw skills verder kunt verdiepen? Dan komen wij graag met je in contact.

Wij zijn specialist in alle rollen die belangrijk zijn bij een succesvolle operationele organisatie, voor, tijdens en na een digitale transformatie.

FutureXL

0172 – 636 846
info@futurexl.nl