Select Page

Business Informatie Analist

Future XL jobs

Business Informatie Analist

Zuid-Holland – 40 uur – vast

Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Den Haag zijn wij op zoek naar een Business Informatie Analist.

 

Omschrijving

Als Business Informatie Analist word je bij diverse klanten verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de wensen en eisen vanuit de klant en weet jij deze vervolgens te vertalen naar bruikbare oplossingen met een belangrijke ICT-component. Je beschrijft en analyseert bedrijfsprocessen en ontwikkelt voorstellen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je maakt informatieanalyses en stelt functionele ontwerpen op en houdt rekening met de randvoorwaarden en technische specificaties. Je hebt grondige kennis van informatieanalyse-trajecten, van het opstellen van IA-rapporten tot het uitwerken van requirements.

Specifiek zoeken wij een Business Informatie Analist die in oplossingen denkt, die meedenkt met de klant en in staat is de behoeftes van de business te vertalen naar werkende oplossingen. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Business Informatie Analist? Weet jij de vertaalslag te maken tussen de business en IT? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werkzaamheden

Je houdt je bezig met het opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en business cases. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Je ontwerpt specificaties waarmee functionaliteiten gebouwd kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd. Vaak draag je ook de operationele verantwoordelijkheid voor de realisatie van de oplossingen.

Bij klanten die Agile werken kan je acteren als Product Owner en ben je in staat de verschillende belangen van alle partijen in kaart te brengen en hierin de juiste richting te kiezen.

In onze opdrachten werk je vaak samen met architecten, ontwikkelaars, testers, business vertegenwoordigers en projectmanagers. In deze uitdagende omgeving floreer je met hoogwaardige analyses en voorstellen, die ook qua data-architectuur goed in elkaar zitten.

Functie eisen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur richting informatica of bedrijfskundige informatica;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als analist;
 • Ruime ervaring in (inhoudelijk) complexe omgevingen;
 • Ervaring met het gebruik van casetools op gebied van informatieanalyse zoals BizzDesign, Enterprise Architect of Maven;
 • Ervaring met UML, Use Cases, User Stories en Story maps;
 • Ruime ervaring met Scrum / Agile methoden;
 • Bij voorkeur ervaring opgedaan binnen de detachering;
 • Bij voorkeur gecertificeerd in IREB, BPMN of vergelijkbaar;
 • Bij voorkeur gecertificeerd als Product Owner en/of Scrum Master.

  Je vindt het doen van analyses leuk en wordt enthousiast van het vertalen van klantbehoeften en marktontwikkelingen naar functionele requirements, story lines, use cases en epics / user stories. Als Business Informatie Analist heb je grondige kennis van minstens één businessdomein en ben je bekend met de architectuurmethoden en informatieanalyse technieken die in de markt worden gebruikt.

  Je hebt grote affiniteit met data. Datamodellen kennen voor jou geen geheimen. Je houdt de ontwikkelingen op dit gebied goed bij, je schroomt niet om zelf zaken uit te zoeken op databaseniveau m.b.v. bv SQL of andere tools en bent geïnteresseerd in BI of AI.

Organisatie

Onze opdrachtgever betreft een organisatie met een goede vaste klantenkring in overheid, health, logistiek, fintech, handel en industrie. Hoewel klanten over heel Nederland te vinden zijn, is het hoofdkantoor in de regio Den Haag gevestigd. De organisatie omvat in totaal zo’n 80 medewerkers, maar de teams werken heel specifiek samen in kleinere bedrijfsonderdelen. Er is veel persoonlijke binding. De ontwikkeling van het team en de professionals is een belangrijk speerpunt.

De organisatie is en blijft een onafhankelijke partner en ontzorgen klanten. Zij zijn op zoek naar ondernemende professionals die de ambities verder willen helpen vormgeven en uitbouwen. Je ontvangt een goed salaris en een uitdagende positie binnen een ambitieuze, jonge organisatie. Jouw carrière ga je een stap verder brengen. Je krijgt de ruimte om je ambities te realiseren en je volop te ontwikkelen in een prettige en open werkomgeving. We vinden het belangrijk dat mensen zichzelf blijven ontwikkelen. Ondernemerschap wordt daadwerkelijk beloond.

business information analist |future XL

Wij zijn specialist in alle rollen die belangrijk zijn bij een succesvolle operationele organisatie, voor, tijdens en na een digitale transformatie.

FutureXL

0172 – 636 846
info@futurexl.nl