Selecteer een pagina

Masterclass Digital Leadership

Ben jij je verantwoordelijk voor de continuïteit van je bedrijf of ben je de aangewezen persoon voor Digitale Transformatie? Dan is de kans groot dat je onzekere tijden beleeft! Emerging Technologies ofwel nieuwe technologieën, stellen organisaties in staat om (nieuwe) inkomstenstromen te ontsluiten. Maar alleen als je werkt vanuit een data centrisch platform. Hierdoor kunnen operationele kosten worden verlaagd en de time-to-market, inkomsten en cashflow worden verhoogd. Maar hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal bij de Masterclass Digital Leadership!

Leiding geven aan Digitale Transformatie in onzekere tijden

Als leider of manager wil jij de leiding gaan nemen in de digitale transformatie binnen jouw team of organisatie. Uiteraard vraagt dat om visie, adaptie, groei en leiderschap! Maar ook initiatief nemen en impact maken. Intern, maar ook richting de markt en je klanten. Tijdens de Masterclass Digital Leadership geven verschillende praktische en wetenschappelijke experts jou de inzichten, tools en kennis om een digitaal leider te worden. Daarin staan workshops, implementatie en impact centraal! Zo kun je zelf aan de slag om de doorvertaling naar jouw team en organisatie te maken.

Masterclass Digital Leadership| FutureXL

Dag 1

Tomorrow’s technology today:
Wat zijn de impactvolle innovaties die jouw organisatie raken? Waar zie jij de start-ups en scale-ups die jouw businessmodel gaan disrupten? En nog belangrijker: wat zijn innovaties waarmee jouw organisatie meer toegevoegde waarde kan leveren? Tijdens deze eerste sessie staat visievorming centraal.

Impact op het businessmodel:
Creatief kijken naar tomorrow’s technology brengt de uitdaging voor today heel dichtbij. Waar zie jij kansen om disruptief te zijn? En nog belangrijker: wat zijn innovaties waarmee jouw organisatie meer toegevoegde waarde kan leveren?

Dag 2

Transitie van de waardeketen:
In deze sessie richten we ons op de financiële kant. Je ontdekt hoe je met de IT-transformatie in financiële zin waarde toevoegt. Sterker nog, de baten kunnen voor de kosten uit gaan. Wij nemen je hier in mee.

Data als het nieuwe goud:
Het kunnen herkennen en ontsluiten van de waardevolle data is een kunst. Gelukkig beschik je over enkele hulpmiddelen: artificial intelligence, machine learning, deep learning, growth hacking en big data. Hier gaan we in deze sessie mee oefenen.

Dag 3

Transitie van het operating model:
Welke oplossingsrichting kun je kiezen voor je IT-operating model? Wat zijn de valkuilen, wat is de uitdaging? Of specifieker geformuleerd: welke voordelen kun jij behalen als je uitgaat van een data centrische oplossing in combinatie met een cloud platform.

De transformatie aanpak:
Wat zijn de stappen die je moet doorlopen om van een applicatie centrisch naar een data centrisch platform te bewegen? Welke impact heeft dit op de business cases? Waar moet je op letten bij de regievoering in de transformatie naar een centrale data-opslag?

Dag 4

Leidinggeven aan verandering:
De transitie naar een datagedreven organisatie stelt hoge eisen aan jou als leider. Je zult om moeten gaan met verschillende weerstanden. Hoe ga jij ervoor zorgen dat de mensen om je heen meebewegen, ook in tijden van relatieve onzekerheid? Kies je voor een incrementele overgang, een langzame aanpassing? Of wordt het een ingrijpende disruptieve aanpak? Op deze laatste dag weet jij hoe je jouw eigen businessmodel disrupt.

 

Waar moet ik gaan beginnen? Het is een vraag waar veel digitale leiders mee worstelen. Ons antwoord: begin met de kern van de organisatie, de centrale data. Samen zetten we de mogelijkheden tegenover elkaar en maken we de gevolgen duidelijk voor de snelheid, kwaliteit en kosten.

Onze experts

Dit zijn de experts die jou vier dagen lang meenemen op een digitale reis. Ze geven jou de gewenste informatie. Maar laten je ook nieuwe invalshoeken ontdekken, prikkelen je en maken de digitale transformatie concreet voor jouw organisatie!

Ken van Ierlant

Ken van Ierlant

Ken is Thought Leader Digitale Transformatie en heeft als CDO, CIO en CEO ruime ervaring opgedaan met digitale turnarounds. Vanuit die ervaring weet hij als geen ander mensen aan het denken te zetten over digitalisering, business- en operatingmodellen.

Abdulmohaimen Amer

Abdulmohaimen Amer

Abdulmohaimen geldt in Nederland als een gerenommeerde data scientist die op diverse podia wordt gevraagd om zijn visie te presenteren. Abdulmohaimen is directeur van Ventus Data Professionals en co-founder van Saas company PushBird.

Bram Duits

Bram Duits

Na diverse directie- en managementfuncties bij o.a. De Hypotheker, ING-bank en Meeuws is Bram tegenwoordig actief als leiderschaps- expert op strategisch en situationeel niveau. Bram biedt de perfecte balans tussen theorie en interactie.

Jolanda ter Maten

Jolanda ter Maten

Jolanda weet als geen ander techniek en de kansen begrijpelijk en toepasbaar te maken, ook voor niet-technische business professionals. Naast expert voor de Europese Commissie is ze actief als consultant en keynote speaker.

Meld je aan voor de Masterclass Digital Leadership

Editie maart / april 2021:
4 maart van 10:00-21:00,
5 maart van 09:00-17:00,
19 maart van 09:00-17:00,
1 april van 09:00-17:00.
Editie april / mei 2021:
 
15 april van 10:00-21:00,
16 april van 09:00-17:00,
30 april van 09:00-17:00,
21 mei van 09:00-17:00.
Masterclass Digital Leadership| FutureXL

De 5 stappen van Digitale Transformatie 4.0

Digitale Transformatie 4.0 gaat verder dan een organisatorische verandering van het bedrijf.

Wij maken gebruik van een pragmatische aanpak om in een kort tijdsbestek,
gebaseerd op zelffinanciering, het Operating Model schaalbaar en adaptief te maken.

Dag 1

Tomorrow’s technology today
Impact op het businessmodel

€2497,-

Dag 2

Transitie van de waardeketen
Data als het nieuwe goud

€2497,-

Dag 3

Transitie van het operating model
De transformatie aanpak

€2497,-

Dag 4

Leidinggeven aan verandering

€2497,-

€2995,-

Je bespaart 70% (€6993,-)

Bedragen zijn exclusief BTW en €395,- verblijfskosten. Die laatste omvatten lunches, één overnachting en diner.