Selecteer een pagina

De toekomst van een datacenter – Workflow vs. Workload

De toekomst van een datacenter – Workflow vs. Workload

De toekomts van een datacenter. Dit is niet het zoveelste artikel waarbij wordt aangestuurd om alles onderbrengen in de cloud. Ook is het geen advies om te vertellen dat bedrijven geen datacenter meer nodig hebben. Verder is dit geen artikel dat verteld dat de toekomst van een eigen datacenter er niet rooskleurig uitziet. Dit is een artikel dat een leidraad geeft waar je met een datacenter naar toe kan groeien. Zo kun je nu een strategische keuze te maken. Kortom, hoe zorg je ervoor dat jullie datacenter klaar is voor de toekomst?

De CIO confrontatie
Het internet staat er vol mee, belangrijke adviesorganisaties zeggen het: De CIO moet veranderen en zich aanpassen aan wat er in de markt gebeurt. Termen als Chief Digital Officer of Chief Innovation Officer is het toekomstadvies voor zijn of haar carrière. De CIO moet veranderen omdat de afdelingen binnen het bedrijf zelf hun eigen IT-oplossingen gaan inkopen. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van cloud based services die veelal niet eens gebruik maken van het datacenter binnen het bedrijf. De CIO moet hierdoor dus veranderen en de collega’s van de afdelingen adviseren over de mogelijkheden.

In deze boodschap schuilt zeker een kern van waarheid. Toch bevatten een groot aantal datacenters binnen de BV-Nederland infrastructuur-onderdelen die nog helemaal niet geschikt zijn voor een cloudoplossing (of een andere oplossing buiten de deur). Denk aan bijvoorbeeld omgevingen die gebonden zijn aan wet en regelgeving of waarbij er sprake is van veel interactie met andere systemen. Dit zijn allemaal systemen die nu gemanaged worden binnen het bestaande datacenter van het bedrijf.

Buiten de invloeden van cloud heeft de gemiddelde CIO dagelijks te maken met: De vele projectaanvragen voor capaciteit binnen zijn/haar afdeling. De instandhouding van de dagelijkse operatie. Belemmeringen op de lange termijn investeringen, verlaging van budgetten, enz., enz.. Al deze confrontaties maken het niet eenvoudig om een strategie te ontwikkelen die een optimale basis legt voor de ICT-omgeving.

Datacenter: Wat wordt er geadviseerd?
Vaak zijn het losse onderdelen. ”Maak een beweging richting de cloud.” ”Gebruik software defined anything.” ”Faciliteer het gebruik van persoonlijke apparaten.” of ”Bouw een flexibele infrastructuur naast de bestaande IT-omgeving”. Geen van deze adviezen omvatten een volledige oplossing voor jullie datacenter. Bij een keuze voor één van deze oplossingen moet je steeds de overweging maken: Welke risico’s gaan ontstaan voor de gebruikersorganisatie en hoe geven we invulling aan de gevraagde interne resources? Eigenlijk wil je een advies waarbij er rekening wordt gehouden met de bestaande situatie maar die ook voorziet in het aanbieden van nieuwe markt technologieën.

Datacenter: Het beste uit beide werelden
Omdat een ‘one size fits all’ principe zelden opgaat geloven wij in de combinatie ‘best of both worlds’. Zo ook als het aankomt op een strategie van een datacenter. Door anders te kijken verleggen we de focus van workload naar workflow. Daardoor ontstaat er een situatie of een nieuw ontwerp van het datacenter dat klaar is om toekomstige diensten te kunnen leveren aan de organisatie. Kortom, het nieuwe datacenter focust hiermee niet op waar het werk wordt gedaan (locatie) maar wat het werk inhoudt (workflow/proces).

toekomst datacenter

 

Hoe kunnen wij u helpen?
Onze experts helpen en ondersteunen onze klanten op weg in de bestaande IT-omgeving als naar een nieuwe omgeving. Dit zowel in detachering als op projectbasis.

De DCI specialisten en experts ontwerpen complexe omgevingen en migreren bestaande omgevingen hiernaartoe. Hierbij zijn ze bekend met alle gangbare platformen en hebben in minstens één daarvan een specialisme opgebouwd. De nieuwste technologieën en de toepasbaarheid daarvan zijn bekend bij onze specialisten en experts. Ze kijken altijd vooruit en signaleren knelpunten die bijdragen aan goede oplossingen voor onze klanten.

Om snel voor een klant te kunnen acteren zijn de specialisten en experts in staat om via BI-MODAL of AGILE oplossingen aan te dragen. Dit betekent dat bijvoorbeeld een bestaande infrastructuur snel gecombineerd kan worden met de nieuwe ontwikkelingen in de markt.