Selecteer een pagina

De onderbelichte aspecten van een Digital Hero

De onderbelichte aspecten van een Digital Hero

Er is geen organisatie te vinden waar ‘technologie en innovatie’ geen vast thema is. Blijven vernieuwen, flexibel zijn, disruptief zijn of innoveren. Uitspraken die een vaste plaats in hebben genomen binnen de bedrijfsstrategie. Logisch, ze leiden vaak tot trajecten die bepalend zijn voor de resultaten van de organisatie.

Of dit traject nu een complete digitale transformatie is of een specifieke innovatie, er is een gemene deler: De bepalende rol van programmamanager. De expert die de gewenste vernieuwing realiseert. Elke organisatie wil namelijk de beste ‘digital hero’ als begeleider van haar trajecten of projecten.

Digital Hero
Die ‘digital hero’, die krijgt nogal wat op zijn bord. Naast kennis van de harde kant (zoals procesinrichting en techniek) is ervaring op de zachte kant ook een eis. Er zal namelijk gegarandeerd weerstand optreden en de communicatie richting stakeholders moet vlekkeloos verlopen.

Geen wonder dat organisaties de kaders scherpstellen. Zo is hbo/wo benodigd en zijn prince2 of IPMA een must. Agile of scrum zijn niet langer een pre, maar een minimale. Gelijkwaardige ervaringen moeten uitgebreid worden gedeeld. Logisch, al vormt dit pas het minimale beeld van de gewenste professional.

Een recruiter die gespecialiseerd is op deze ‘future roles’ kijkt namelijk nog een stap verder. Er zijn ook minder tastbare factoren die bepalend voor het slagen van een traject. In dit whitepaper gaan wij dieper in op onderbelichte, cruciale aspecten van een ‘digital hero’. Deze kennis geeft een verdiepende blik op de rol van IT-professionals en waarom het zo belangrijk is dat er verder wordt gekeken dan de harde skills?

Whitepaper Digitale Transformatie 4.0

De Digitale Transformatie 4.0 is geen IT vraagstuk!

Het is disruptief en holistisch. De Digitale Transformatie 4.0 is een metamorfose van de hele organisatie.

Whitepaper The Future of Work

De grote uitdaging bij het invullen van bovenstaande vacatures is dat meerdere organisaties op zoek zijn naar deze professionals. Dit leidt tot schaarste. Onze zienswijze hierop hebben wij omschreven in de Whitepaper ‘The Future of Work’.

Whitepaper Digital Hero 2021

De markt lijkt op dit moment misschien wel stil te staan, maar de ontwikkelingen gaan op de achtergrond keihard door.

Door nu te na te denken over toekomstige projecten en welke Digital Leader hierbij past, kunnen organisaties bij het aantrekken van de markt direct schakelen.